14 Ιαν 2011

Υπεραμύνεται του φράχτη ο Χρ. Παπουτσής

«Ο φράχτης ως φράχτης πέραν των αποτελεσμάτων που θα έχει, έχει έναν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Είναι ένα μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν... προσφέρεται ούτε ως Γη της επαγγελίας, ούτε ως πύλη για την ΕΕ». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή για την επίμαχη εξαγγελία της κυβέρνησης για κατασκευή φράχτη στον Έβρο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, επαναλαμβάνοντας στη Βουλή πως «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο το βάρος των μεταναστευτικών ροών» και ξεκαθάρισε «όσοι δεν έχουν άσυλο δεν θα μπαίνουν στη χώρα, θα φεύγουν αμέσως».

Διευκρίνισε επίσης ότι ο φράχτης αφορά τα 12,5 χλμ του χερσαίου εδάφους και ότι επειδή η οριογραμμή φτάνει στο μέσον του ποταμού δεν μπορούν να δημιουργηθούν εμπόδια μέσα σε αυτόν, όπου όμως θα επιχειρούν δυνάμεις με πλωτά μέσα. Όπως ξεκαθάρισε, τόσο οι ένοπλες δυνάμεις, όσο και οι δυνάμεις της Frontex έχουν καθαρά επικουρικό ρόλο και ότι την απόλυτη ευθύνη για το θέμα έχει η Αστυνομία και το Λιμενικό.

Όσον αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, προβλέπεται ο οικιοθελής επαναπατρισμός, αλλά και η απέλαση για όσους δεν έχουν είτε άσυλο είτε μια εργασία που τους επιτρέπει να παραμένουν στη χώρα.


http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου