13 Ιαν 2011

Το απεργιακό δελτίο της Πέμπτης

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία και τρόλεϊ στην Αθήνα θα κυλήσει η αυριανή μέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς αποφάσισαν... να εξαγγείλουν 24ωρη απεργία, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους εναντίον του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες.

Κανονικά θα κινηθεί ο Προαστιακός.

Ωστόσο, οι απεργίες στον ΗΛΠΑΠ και την ΕΘΕΛ κρίθηκαν παράνομες, μετά την προσφυγή των διοικήσεων των δύο φορέων στη Δικαιοσύνη. Με τις αιτήσεις, οι διοικήσεις των μπλε λεωφορείων και των τρόλεϊ ζητούν να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι αιτήσεις έγιναν εν μέρει δεκτές από το δικαστήριο. Οι εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν την απεργία τους ακόμη και εάν κηρυχθεί παράνομη, προειδοποίησε πως «θα υποστούν τις συνέπειες και θα τηρηθεί η νομιμότητα».
Δημήτρης Ρέππας

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στο οποίο θα εξεταστούν κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

http://www.mediasoup.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου